Skolekonkurrencer


Sideløbende med DM i Skills afholdes der skolekonkurrencer for mange af landets 8. og 9. klasser – den såkaldte Skills-stafet. Her dyster elever gruppevis i forskellige discipliner, der relaterer sig til erhvervsuddannelserne.

I hver klasse bliver der fundet en vindergruppe, som går videre til semifinalen på den nærliggende erhvervsskole. Kulminationen på konkurrencen er finalen i Gigantium i Aalborg, hvor vinderne af semifinalerne møder hold fra ca. 35 andre skoler fordelt over hele landet. Finalen er lagt i forbindelse med DM i Skills, hvor erhvervsuddannelseselever dyster om at blive landets bedste inden for deres fag, og om at gå videre til WorldSkills i Sao Paulo i Brasilien i 2015.

Aalborg Handelsskole afholder skolekonkurrencer

Medarbejdere fra Aalborg Handelsskole har i efteråret 2013 besøgt flere af regionens folkeskoler og privatskoler for at afholde skolekonkurrencer. Konkurrencerne har bestået af fire forskellige opgaver, som eleverne gruppevis skulle løse på kortest tid. Og eleverne har været topmotiverede:

- Skolerne og eleverne har taget rigtig godt imod vores besøg, og i grupperne er der virkelig blevet kæmpet for at opnå de 1. pladser, der sikrer en plads i semifinalen, fortæller Astrid Sindbjerg og Mette Nøhr, der begge til daglig underviser på Aalborg Handelsskole og som begge er tovholdere på skolekonkurrencerne.

Torsdag d. 12. december er vinderholdene og deres klasser inviteret ind på Aalborg Handelsskole, hvor semifinalerne afholdes. Her vil syv hold gå videre til selve finalen i Gigantium i januar.

Læs om skolekonkurrencen på Gl. Hasseris Skole >>

Aalborg Handelsskole  |  Strandvejen 25  |  9100 Aalborg  |  Telefon 9936 4600  |  EAN 5798 0005 54375  |  ah@ah.dk