Købmand for en dag (innovationsdag)


‘Købmand for en dag’ er en spændende innovationsdag, som tilbydes 8. klassetrin i grundskolen.

Her skal eleverne i grupper finde navn og slogan til en nystartet virksomhed, de skal tegne logo, lave plakater og besætte stillingerne som henholdsvis salgs-, innovations-, markedsførings- og økonomidirektør. De skal udtænke et nyt produkt og markedsføringen af samme, de skal udforme en reklame og lave gode salgstaler. Kort sagt en masse spændende opgaver, som tager udgangspunkt i det at opstarte egen virksomhed. Eleverne får hele tiden nye deadlines ift. de nye opgaver, som selvfølgelig skal overholdes.

Efter hver enkeltopgave uddeles der point, som påvirker aktiekursen i virksomheden, og eleverne kan på den måde følge med i, hvor godt de klarer sig.

Pædagogiske overvejelser

Målet med ‘Købmand for en dag’ er at præsentere eleverne for en sjov og anderledes undervisning, hvor der sættes skub i de kreative tanker og gode idéer.

Over 40 grundskoler har allerede stiftet bekendtskab med ‘Købmand for en dag’, som nu har kørt i 3 år, og som er et attraktivt tilbud, hvis man vil prøve kræfter med livet som iværksætter.

Målgruppe

For 8. klasse. (I enkelte tilfælde kan der også laves forløb for 7. klasser)

Forløbets varighed

Forløbet afholdes tirsdage og varer ca. 6 timer.

Sted

Købmand for en dag foregår på egen skole.

Kontaktperson

Handelslærer Lars Møller
E-mail: larm@ah.dk
Mobilnummer: 2070 0585
Lars Møller Handelslærer
Aalborg Handelsskole  |  Strandvejen 25  |  9100 Aalborg  |  Telefon 9936 4600  |  EAN 5798 0005 54375  |  ah@ah.dk