Fra handelsskoleelev til souschef på rekordtid


For Malene Jensen fra Hobro har den helt rigtige indstilling været en medvirkende faktor til, at hun i dag i en alder af bare 23 år kan kalde sig for souschef. Malene har i dag ansvaret for afdelingen What’s Up i Salling i Aalborg. Faktisk blev Malene allerede spottet i elevtiden, hvor hun udviste et helt ekstraordinært potentiale og engagement – noget som Sallings ledelse hurtigt bemærkede. Egentlig havde Malene tænkt sig en anden karrieremæssig retning efter gymnasiet, men en veninde fik hende på andre tanker.

- Efter gymnasiet ville jeg gerne være lærer og have noget med uddannelsessektoren at gøre. Men efter at have overvejet mine karrieremuligheder en ekstra gang og prøvet et piccolinejob hos Modstrøm, blev jeg motiveret til detailbranchen, fortæller Malene Jensen begejstret og fortsætter:

- Jeg undersøgte mulighederne og begyndte på Aalborg Handelsskoles erhvervsuddannelser. Det varede ikke længe inden en veninde opfordrede mig til at søge ind til Salling. Inden for kort tid havde jeg både gennemført handelsskolens grundforløb og var blevet elev i Salling – et valg jeg på intet tidspunkt har fortrudt.

Malenes udadvendte sind og velovervejende tilgang betød, at hun hurtigt fik arbejdet sig hen i den retning, som hun ønskede. Med en målrettet indstilling og indsats, hvor Malene bl.a. tog merkonomuddannelser om aftenen, viste hun pli og viljestyrke til at starte en seriøs karriere inden for butiksverdenen. Både arbejdstider og arbejdsmiljø passer godt ind i hendes verdensbillede, hvor de daglige udfordringer handler om alt lige fra salg til service over for kunder, personale og øvrige samarbejdspartnere.

I Malenes afdeling sælges der moderigtigt tøj til unge, men for Malene er det ikke nok kun at have styr på tøjmærker, farver og sammensætninger. Som leder er Malene også bevidst om sin rolle overfor sine medarbejdere:

- Værdierne skal være på plads. Dine medarbejdere skal vide, hvem du er, og hvad du står for. Jeg har stadig en del at lære, men heldigvis har jeg altid fokus på min egen udvikling. Med en motiveret indsats og interesse tror jeg på, at man hurtigt bliver dygtigere og dermed også en attraktiv medarbejder for virksomheden, slutter Malene.

For Malene betyder stillingen som souschef dog ikke, at karrieren stopper her. Hun vil fortsat gerne udvikle sig og nå nye mål. Lige nu nyder hun dog tilværelsen i Salling, og hun er glad for at kunne give arbejdsgiveren lidt igen på den tillid, som de har vist hende. 

Aalborg Handelsskole  |  Strandvejen 25  |  9100 Aalborg  |  Telefon 9936 4600  |  EAN 5798 0005 54375  |  ah@ah.dk