Elev handler for tusindvis af kroner hver uge


Sjovt nok har Rasmus Bak Kristensen aldrig været vild med matematik i skolen, men i dag kan han ikke leve uden sin lommeregner. Som salgselev hos Sanistål i Aalborg indgår matematik nu i langt over halvdelen af de arbejdsopgaver, som Rasmus sidder med til hverdag og via sit arbejde handler Rasmus hver uge for flere hundrede tusinde kroner.

At det lige blev stålbranchen, som Rasmus kom ind i var dog ikke en selvfølge:

- Inden jeg startede hos Sanistål som salgselev vidste jeg ikke noget om stålbranchen. Men faktisk betød det ikke så meget. Jeg fik hurtigt lært meget om stål. For mig er det ikke så vigtigt, om jeg handler med sokker, skruer eller stål. Det afgørende er, at jeg bliver udfordret og får brugt mine salgsevner – og det gør jeg hos Sanistål, fortæller Rasmus.

Oprindeligt begyndte Rasmus på et ordinært HG-forløb på Aalborg Handelsskoles erhvervsuddannelser, men flere undervisere opfordrede ham til at søge ind på HG business, hvor fagene foregår på højere niveauer.

- Jeg er rigtig glad for, at jeg valgte business-klassen. Udover at blive fagligt udfordret, så gav uddannelsen mig en super god ballast, som jeg i dag har stor gavn af i forhold til mine arbejdsopgaver, fortæller Rasmus. 

Også på det internationale område kan Rasmus trække på sin uddannelse. Han har altid været glad for både tysk og engelsk, og i dag bruger han sine sprogkundskaber, når han skal tale med kunder og leverandører fra andre lande i Europa. At Rasmus i løbet af sin uddannelse samtidig fik mulighed for et 4 ugers kombineret skole- og praktikforhold i London, har blot gjort hans sprogkundskaber og viden om andre kulturer endnu større.

Til september bliver Rasmus udlært som salgselev hos Sanistål, og han lægger ikke skjul på, at drømmen vil være at kunne fortsætte sin karriere her. 

Aalborg Handelsskole  |  Strandvejen 25  |  9100 Aalborg  |  Telefon 9936 4600  |  EAN 5798 0005 54375  |  ah@ah.dk